Gazdasági információk
CBA-s svájci offshore kapcsolat Tarsoly Csabánál
2015. április 1.

Tarsoly Csaba budai villájának egy svájci cég a tulajdonosa. A céghez köthető svájci szervezet gazdasági igazgatója a magyar Valentik Csaba, aki számos CBA-s offshore vállalkozás alapításánál is segédkezett, valamint közös panamai cége is van Tarsoly Csabával.

Tarsoly Csaba a svájci Zugba bejegyzett SH Securities Holding AG nevű társaság II. kerületi villájában lakik, amely a Twins Szálloda Kft.-n keresztül tulajdonosa az ingatlannak. A zugi társaság igazgatója Michael Reiss, aki egy Geneva Group International nevű (GGI) zollikoni társasághoz kötődik.

A GGI a világ egyik legnagyobb multidiszciplináris, független ügyvédi irodákat, könyvvizsgálókat, adó- és menedzsment-tanácsadókat tömörítő szakmai szervezete. Tagjai részben offshore adóoptimalizálással, tanácsadással, cégalapítással foglalkoznak. A GGI pénzügyi igazgatója a magyar Valentik Csaba, aki számos CBA-s svájci offshore cég alapításánál is feltűnt segítőként, illetve a panamai cégadatbázis szerint jelenleg is közös cégben szerepel Tarsoly Csabával. Természetesen többször is kerestük Valentik Csabát az ügyben, aki egyelőre nem reagált megkereséseinkre.

CBA-s svájci offshore kapcsolat

A magyar céginformációs adatbázist átböngészve kiderül, hogy Valentik Csaba számos helyen feltűnt a kormánykedvenc CBA élelmiszerlánc alapítóinak svájci offshore kapcsolataként. Valentik egy időben a CBA régiós nagykereskedelmi központjaként működő Hansa-Kontakt Kereskedelmi Kft. zürichi tulajdonosának igazgatója volt (Hansa Invest AG). A Hansa-Kontakt a CBA alapítóinak nagykereskedelemmel foglalkozó raktárcége, tulajdonosai Breier László, Krupp József, valamint a szintén CBA-igazgatósági tag Lekeny György.

A Hansa-Kontakt 2004 tájékán jelentős átalakuláson ment keresztül, amikor is többségében ismeretlen tulajdonosi hátterű, svájci vállalkozások szereztek tulajdont a cégben. (Ez később megváltozott, a Hansa-Kontakt jelenlegi tulajdonosai a Breier László kezében lévő Vörösvár Invest Kft., a Krupp József által jegyzett Kruda Invest Kft., valamint a szintén CBA-igazgatósági tag Lekeny György nevével fémjelzett Huszár '99 Kft.).

A Breier-féle, 2005 áprilisában létrehozott Resdan Investnek az alapítással egy időben lett résztulajdona a Svájcban 2004-ben bejegyzett Resdan Holding AG. A szintén a CBA vezetőségéhez tartozó Krupp József cégében, a 2005-ben létrehozott Kiron Investben a megalakulással egy időben résztulajdont kapott a 2004-ben gründolt Kiron AG. Ekkor tűnik fel Valentik Csaba neve is, aki a fentebb említett Hansa Invest AG igazgatója, a Resdan Holding AG-nek pedig a kézbesítési megbízottja volt.

Kapcsolódó link: http://fn.hir24.hu

Megosztás
Stratégiai partnereink
        

« Vissza

Országos piacterek
E-netro Deutschland  E-netro Magyarorszg
HÍRLEVÉL

E-mail cím:Hirdessen hírlevelünkben!


Állást keres?Partnereink