Gazdasági információk
Ben Bernanke új állást talált
2015. április 17.

Ben Bernanke, az amerikai jegybank volt elnöke máris új munkát talált magának. A jövőben a chicagói Citadel hedge fund monetáris politikai tanácsadója lesz. Bernanke 2014 januárjában búcsúzott a Fed elnöki székétől, de nem ő az egyetlen jegybanki felsővezető, aki a pénzügyi szektorban folytatta tovább pályafutását - írja a Financial Times.

Alaln Greenspan, Bernanke elődje a Fed elnöki széke után Deutsche Banknál és a Paulson&Company hedge fundnál vállalt tanácsadói pozíciót. Múlt hónapban pedig Jeremy Stein, a Fed korábbi kormányzója jelentette be, hogy a BlueMountain Capital Management alapkezelőnél folytatja pályafutását, szintén tanácsadóként.
Bernanke elmondása szerint részben azért választotta a Citadel alapkezelőt ahelyett, hogy egy bankban folytatta volna a szakmai munkáját, mivel az alapkezelői piacra nem terjed ki a Fed szabályozása és egyébként sem szeretne lobbitevékenységet folytatni egy pénzintézetnél.

Ken Griffin, a 26 milliárd dolláros vagyont kezelő Citadel hedge fund alapítója és vezérigazgatója üdvözli Bernanke döntését. Véleménye szerint a jegybank korábbi elnökének világgazdasági, tőkepiaci és monetáris politikai rálátása komoly értéket képvisel a cég és a befektetők számára is.

Érdekesség, hogy a hírt éppen azelőtt jelentették be pár órával, hogy Derek Kaufmanról, a Citadel kötvényrészlegének vezetőjéről kiderült, beadta lemondását, miután kötvényportfóliójában 1 milliárd dolláros veszteséget szenvedett el a fejlett piaci állampapírok miatt. Kaufman alapja 4 milliárd dolláros eszközértékkel rendelkezett.

Kapcsolódó link: http://www.napi.hu

Megosztás
Stratégiai partnereink
        

« Vissza

Országos piacterek
E-netro Deutschland  E-netro Magyarorszg
HÍRLEVÉL

E-mail cím:Hirdessen hírlevelünkben!


Állást keres?Partnereink